הבלוג

רכישת דירה

עומדים לפני רכישת דירה? הטור הזה בשבילכם!

בין אם חסכתם כסף במשך תקופה בכדי לקנות את הבית שרציתם, בין אם אתם זוג צעיר שקיבל עזרה מההורים ורוצה לרכוש את דירתו הראשונה, ובין אם אתם רוצים לעבור לבית גדול ומרווח יותר כי המשפחה התרחבה וכבר נהיה צפוף… ככל הנראה תגיעו לשלב שתנסו להבין מתי אתם צריכים לקחת משכנתא? כמה משכנתא תוכלו לקבל? ומתי צריך לפנות ליועץ המשכנתאות לתחילת התהליך?

אז ננסה לעשות קצת סדר:

אם אתם אזרחי או תושבי ישראל ואין לכם עדיין דירה בבעלותכם (או שהייתה לכם ומכרתם), תוכלו לקבל 75% מימון ממחיר הדירה, לעניין זה מחיר הדירה הוא מחיר החוזה או הערכת שמאי – הנמוך מבניהם.

אם אתם קונים דירה ויש לכם דירה שאתם מתכוונים למכור ב18 חודשים הקרובים (משפרי דיור), תוכלו לקבל 70% מימון ממחיר הדירה.

אם אתם קונים דירה נוספת להשקעה תוכלו לקבל בבנק עד 50% מימון ממחיר הדירה כנ"ל.

זאת אומרת שבדירה הראשונה שלכם, תוכלו לקבל ברוב המקרים 75% מימון מערך הדירה, ובחישוב מהיר תוכלו לקבל משכנתא מהבנק X4 מהסכום של ההון העצמי שיש לכם ביד.

אם אתם משפרי דיור תצטרכו להביא 30% ממחיר הדירה הנרכשת כהון עצמי, חשוב לבחון את לוח התשלומים נכון ולוודא שבכל שלב יש לכם את הסכום הנדרש לשלם על הדירה הנרכשת, אם אין לכם כסף נוסף כהון עצמי ואתם מתכוונים לשלם עם הכספים שתקבלו ממכירת הדירה הישנה, תוכלו לקבל הלוואת גישור במשכון הדירה הקיימת שלכם, עד למכירת הדירה.

אם אתם קונים דירה נוספת להשקעה, תצטרכו להביא 50% כהון עצמי, במקרים שיש לכם פחות מ50%, ניתן לקבל הלוואות משלימות מגופים חוץ בנקאיים ולעיתים להגיע גם ל100% מימון.

אם אתם הורים לילדים שרוכשים דירה, ואתם רוצים לעזור להם במימון רכישת הדירה אבל אין לכם כסף נזיל, תוכלו לקבל משכנתא על הדירה שלכם שתשמש לילדים כהון עצמי לטובת רכישת הדירה.

בכל מקרה, ובפרט כשלוקחים אחוזי מימון מקסימליים מהבנק, חשוב לוודא שמחיר הרכישה תואם לשווי שוק לפי הערכת שמאי, אם יש חשש לגבי שווי הדירה (כגון חריגה מהיתר בנייה, רישומים מורכבים) מומלץ להביא שמאי להערכה לפני חתימת חוזה ולוודא שמחיר הדירה תואם לשווי שלה בשוק.

בחישוב סך ההון העצמי שיש לכם, אל תשכחו לקחת בחשבון את העלויות הנלוות לרכישת דירה: עו"ד, תיווך, שמאי, יועץ משכנתאות, מס רכישה, שיפוץ של הדירה, ולוודא שאחרי קיזוז ההוצאות נשאר לכם לפחות 25% ממחיר הדירה המשמש כהון עצמי.

לסיכום:

  1. לפני שאתם ניגשים לחפש דירה, תעשו חישוב מדויק של כל העלויות הנלוות לרכישה, וכך תוכלו להתאים את תקציב הדירה לאפשרויות שלכם.
  2. לפני שאתם סוגרים על דירה, תוודאו שהרישומים שלה תקינים, ושאין חריגות בניה או בעיות של מבנה מסוכן שיקשה עליכם לקבל משכנתא מהבנק.
  3. חשוב מאוד לפנות ליועץ המשכנתאות לפני החתימה על חוזה רכישה, בכדי לוודא שאתם יכולים לקבל משכנתא ואין בעיות היכולות להוות מכשול בהמשך, לא חותמים על חוזה רכישה לפני שיש לכם אישור עקרוני על כל הסכום שאתם צריכים!!

הטור נכתב כידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ פרטני.

חיים רוזנברג – יועץ משכנתאות, הדרך למשכנתא בטוחה.

מוזמנים לשאול ולהתייעץ: 050-4109966 | chaim.finance@gmail.com